"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держземагентство хоче скасувати плату за реєстрацію земділянок

Понеділок, 4 листопада 2013, 09:39

Державне агентство земельних ресурсів України вважає одним зі своїх найближчих завдань скасування плати за державну реєстрацію земельних ділянок.

Про це заявив керівник відомства Сергій Тимченко у статті для ZN.UA.

"Серед найближчих завдань, які ставить перед собою Держземагентство: упорядкування видів і змісту землевпорядної документації, скасування плати за державну реєстрацію земельних ділянок, заміна обов'язковості розробки проектів з сівооборотам на просту декларацію аграріїв про їх дотримання", - зазначив Тимченко.

За його словами, в агентстві "є руки і голови для підготовки якісних земельних законів".

Реклама:

"Вперше в історії земельного агентства ми маємо в центральному апараті трьох кандидатів юридичних наук і двох заслужених юристів", - підкреслив голова Держземагентства.

Він зазначив також, що за останні два роки відомство запустило електронний кадастр, ліквідувало земельні комісії, кардинально спростивши процес узгодження проектів відведення, ввело відповідальність чиновників за порушення термінів узгодження землевпорядної документації.

"Ми відмовилися від моделі дорогого й тривалого розмежування земель за бюджетні кошти, замінивши її моделлю їхнього безкоштовного розмежування в силу закону, законодавчо розблокували проведення земельних торгів. Та й багато чого по дрібницях підправили", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: