"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британські банки атакували хакери

Субота, 30 листопада 2013, 14:26

Центральний Банк Англії в суботу повідомив, що великі британські банків зазнали централізованої хакерської атаки і понесли "істотні" втрати.

Про це пише "CyberSecurity" з посиланням на дані звіту "Financial Stability Report".

Згідно з даними звіту, кібератаки стають серйозною загрозою стабільності банківської системи, і кілька великих банків, а також фінансових інститутів вже зіткнулися з істотними кібератаками, які вивели банківські сервіси з ладу.

"Хоча в цілому для британської фінсансової системи дані збитки поки не дуже істотні, банкам тепер доводиться закладати в операційні ризики нові параметри, такі як кібератаки", - йдеться в заяві ЦБ Англії.

Реклама:

Також наголошується, що якщо хакерські атаки будуть продовжувати наростати в обсягах та масштабах, то їх діяльність може виявитися суттєвою для банківоської системи і зачіпатиме велику кількість установ.

"Фінансові системи мають ряд вразливостей, пов'язаних з кібератаками. Ряд вразливостей пов'язаний з тим, що банки дуже тісно пов'язані між собою, працюючи в рамках єдиної системи. Банки покладаються на єдину ринкову інфраструктуру і іноді на складні і застарілі ІТ-системи", - йдеться в документі.

У банківському звіті повідомляється, що багато банків постраждали в результаті діяльності шкідливого коду White Shark II, однак більш докладні дані ЦБ по даному інциденту опублікує тільки на початку 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!