"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google будує баржу для презентацій нових продуктів

Неділя, 3 листопада 2013, 15:01

Корпорація Google будує в затоці Сан-Франциско баржу, яка буде використовуватися для презентацій нових продуктів.

Про це повідомляє "Газета.ru", з посиланням на телеканал CBS.

За інформацією телеканалу, таємнича баржа корпорації Google, пришвартована до причалу в затоці Сан-Франциско штату Каліфорнія, виявилася розкішною шоу-рум, на якій Google планує презентувати розробки підрозділу Google X, де, зокрема, розробили окуляри Google Glass.

Google буде використовувати баржу для демонстрації своїх продуктів.

Реклама:

За допомогою баржі компанія планує перевершити презентації Apple, які прославилися завдяки харизмі засновника компанії Стіва Джобса.

Джерела CBS стверджують, що проект баржі розроблявся в секретному підрозділі Google X, який розташований поруч зі штаб-квартирою корпорації.

Проектом зі спорудження баржі керував особисто співзасновник Google Сергій Брін. Це не перша баржа, яку будує Google, - друга загадкова споруда виявили в місті Нью-Лондоні штату Коннектикут.

Джерела CBS стверджують, що проект баржі розроблявся в секретному підрозділі Google X, який розташований поруч зі штаб-квартирою корпорації.Google буде використовувати баржу для демонстрації своїх продуктів. За допомогою баржі компанія планує перевершити презентації Apple, які прославилися завдяки харизмі засновника компанії Стіва Джобса.

Але сама корпорація призначення баржі тримає в строгому секреті. Сторонніх всередину не пускають, співробітники берегової охорони підписали угоду з Google про конфіденційність. На запити журналістів у корпорації відмовляються відповідати.

"У нас є клієнт, який попросив не розкривати інформацію, пов'язану з цим проектом", - говорить Пітер Віг, виконавчий директор компанії Cianbro, що займається будівництвом барж.

Боб Джессап, виконроб будівельної компанії, яка працює поруч з Google, розповів, що щодня на баржу проходять близько 40 зварників, а роботи з будівництва ведуться цілодобово. Але ніхто з будівельників не обмовився і словом про те, що відбувається всередині споруди.

Як повідомлялося, секретність проекту породила масу чуток в ЗМІ. Деякі ЗМІ припускали, що на баржі будується секретний урядовий об'єкт, який корпорація Google розробляє спільно з урядом США.

Інші припускали, що на баржі буде створений плавучий магазин продуктів Google.

Серед версій було і будівництво плавучих дата-центрів для зберігання інформації, які корпорація Google може використовувати в разі екстрених ситуацій.

Таке припущення небезпідставно: у 2009 році Google запатентувала технологію будівництва плавучих дата-центрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!