"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС надасть Україні 88 мільйонів євро бюджетної підтримки

П'ятниця, 29 листопада 2013, 14:42

Європейський Союз надасть Україні 88 мільйонів євро фінансової допомоги за програмами  секторальної бюджетної підтримки ЄС до кінця 2013 року.

Про це повідомила начальник відділу євроінтеграції, співробітництва з МВФ, СНД та іншими міжнародними організаціями Департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів Людмила Дмитрієва.

"27 листопада ми отримали лист, в якому Єврокомісія підтверджує надання 88 млн євро бюджетної підтримки. ЄС продовжує підтримку України", - сказала вона.

За словами представника Мінфіну, ці кошти будуть зараховані  до спеціального фонду Державного бюджету, а потім перераховані на користь одержувачів.

Реклама:

"В рамках фінансово-технічного співробітництва між Україною та ЄС, протягом 2008-2011 років було укладено шість Угод про фінансування програм секторальної бюджетної підтримки у сферах енергетики, усунення бар’єрів у торгівлі, енергоефективності, охорони довкілля, транспорту та управління кордонами", - заявила Дмитрієва. 

За її словами, на стадії підготовки ще три програми у сфері торгівлі, охорони навколишнього природного середовища та регіонального розвитку.

"З 160 млн євро, які ми могли отримати цього року, ми отримаємо 88 млн євро що будуть використані за такими напрямками, як усунення технічних бар'єрів у торгівлі, транспорт, екологія, енергетика, управління кордонами", - додала представника Мінфіну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!