Янукович попросив допомоги у ЄС

П'ятниця, 29 листопада 2013, 12:09

Президент Віктор Янукович закликає Європейський Союз до спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні саміту Східного партнерства у Вільнюсі в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна сьогодні має, в тому числі у зв'язку з новими торгово-економічними обставинами, готуватися не тільки до своєчасної імплементації Угоди про асоціацію, але і до мінімізації негативних наслідків початкового періоду, які, безумовно, відчують на собі найменш захищені верстви українців", - сказав Янукович.

За його словами, це вимагає спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні, яка дозволить здійснити підготовку до підписання Угоди.

Реклама:

"На нашу думку, така програма має стати результатом спільних зусиль України та ЄС", - сказав президент.

Європейський вибір залишається для України стратегічним напрямом подальшого цивілізаційного розвитку, зміцнення місця та ролі країни в сучасному конкурентному світі, сказав Янукович на пленарному засіданні.

"Вимушена пауза в процесі укладення угоди не означає припинення вкрай необхідних Україні євроінтеграційних реформ", - заявив він.

За його словами, для України угода про асоціацію є детальним планом комплексної модернізації у відповідності з європейськими цінностями і стандартами.

"Ми налаштовані наполегливо продовжувати цю роботу", - підкреслив президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!