Перевірка "Ельдорадо" триває, "Епіцентр" оскаржує 52 мільйони штрафів

Четвер, 28 листопада 2013, 17:56

Держспоживінспекція продовжує перевірку української мережі побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і розцінює публічні заяви мережі про неправомірність застосованих санкцій як спробу тиску на відомство.

Про це заявив глава Держспоживінспекції Сергій Орєхов на прес-конференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день ще йде перевірка "Ельдорадо", частково виписано 103 млн гривень штрафних санкцій", - заявив Орєхов.

При цьому він зазначив, що вважає оприлюднену 27 листопада керівництвом мережі "Ельдорадо" інформацію про оскарження постанов про штрафні санкції і скаргу до прокуратури спробою "налякати Держспоживінспекцію, щоб подальші перевірки припинилися".

Реклама:

"Не буде цього. Будуть далі перевірки, вони дійдуть до кінця, згідно з чинним законодавством", - підкреслив глава Держспоживінспекції.

Він також повідомив, що Держспоживінспекція раніше провела перевірку української мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр", за результатами якої застосувала до мережі штрафні санкції на суму 52 млн гривень.

"Перед цим, найпершою ми перевіряли "Епіцентр" - 52 млн гривень штрафів, також вони сьогодні в суді оскаржують", - сказав Орєхов.

Крім того, Держспоживінспекція на сьогодні завершила перевірку української мережі побутової техніки та електроніки "Фокстрот", за результатами якої буде прийнято постанову про застосування до мережі штрафних санкцій, додав він.

"По "Фокстроту" ми на сьогоднішній день закінчили перевірку, та згідно чинного законодавства десь протягом п'яти днів буде винесена штрафна санкція", - сказав Орєхов.

Як повідомлялося, 27 листопада керівництво мережі "Ельдорадо" заявило, що подало позов до Адміністративного суду Києва і оскаржило постанови Держспоживінспекції про застосування штрафних санкцій за порушення на суму 103,66 млн гривень за результатами перевірок мережі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: