Арбузов запевнив, що підсумки Вільнюса будуть позитивними

Четвер, 28 листопада 2013, 11:13

Україна готова продовжувати переговори з Євросоюзом і очікує, що переговори, які проведуть у Вільнюсі, принесуть ясність у дальшу співпрацю.

Про це заявив у Вільнюсі на засіданні бізнес-форум перший-віце-прем'єр Сергій Арбузов.

Арбузов сподівається, що заплановані переговори з єврокомісар Фюле матимуть позитивні результати.

"Ми сьогодні, я впевнений, проведемо дуже хорошу бесіду з паном Фюле. Ми знайдемо рішення, підготуємо проект. Я впевнений, що рішення завтрашнього саміту буде позитивним", - запевнив перший віце-прем'єр.

Реклама:

На запитання, як він оцінює роль Росії для України і асоціації з ЄС, він відповів, що Україна вимушена враховувати думку усіх своїх партнерів.

"Оцінюючи ситуацію, ми зобов'язані дивитися на весь перелік наших торгових партнерів", -пояснив Арбузов.

"Ми на постійній основі оцінювали ситуацію, якою вона була на момент прийняття рішень, на момент підготовки до підписання, на сьогоднішній день. Тому, ми враховували і особливості нашої економіки, і торгово-економічні відносини нашої країни", - додав він.

Рішення про перенесення підписання Угоди про асоціацію, за словами урядовця, прийняли через те, що у ході багатьох зустрічей у Брюсселі не вдалось домовитись про нейтралізацію багатьох ризиків.

"На сьогоднішній день ми розуміємо, що значну частку ризиків, які ми передбачали, вирішити не вдалося", - сказав Арбузов.

Протее, запевнив він, його присутність у Вільнюсі, "говорить про те , що ми продовжуємо працювати, ми готові зустрічатися, ми готові продовжувати оцінювати ризики, шукати рішення, які б збалансували соціально-економічне становище нашої країни".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!