"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФДМ оголосив конкурс із продажу 75% акцій "Волиньобленерго"

Середа, 27 листопада 2013, 15:24

Фонд держмайна 27 листопада оголосив конкурс із відкритістю пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 75% акцій енергопостачальної компанії ПАТ "Волиньобленерго".

Про це повідомляється у виданні "Відомості приватизації", передає "Інтерфакс-Україна".

За інформацією видання, на продаж виставлено 357,957 млн акцій обленерго за стартовою ціною 456 млн гривень. Крок торгів - 5 тисяч гривень.

Фіксовані умови конкурсу передбачають, зокрема, збереження ліцензійних умов здійснення діяльності з передачі електроенергії, погашення заборгованості за придбану електроенергію на оптовому ринку електроенергії України відповідно до договору реструктуризації заборгованості перед ДП "Енергоринок".

Реклама:

Також умовами передбачається досягнення фактичних технологічних втрат електроенергії за рік не вище за нормативні, проведення своєчасних розрахунків за електроенергію, придбану на оптовому ринку за умови скасування положень нормативно-правових актів, якими встановлено заборону або обмеження відключення неплатників за електроенергію.

Згідно з умовами, учасник конкурсу зобов'язаний протягом трьох останніх років або самостійно передавати і постачати електроенергію обсягом щонайменше 30% від обсягів виставленого на продаж обленерго, або безпосередньо чи опосередковано володіти більше ніж 50% акцій юрособи, яка відповідає цим вимогам.

До конкурсу не допускаються компанії, понад 25% яких належить державі.

Як повідомлялося, спільне підприємство ТОВ "Драгон Капітал" заявило про намір купити 75% акцій ПАТ "Волиньобленерго".

Чистий прибуток "Волиньобленерго" у січні-червні 2013 року збільшився у 2,8 разу порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 19,677 млн гривень, чистий дохід - на 6,5% - до 384,067 млн гривень, валовий прибуток - у 2,3 разу, до 44,898 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: