"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк Жеваго планує випуск євробондів

Середа, 27 листопада 2013, 14:57

Банк "Фінанси та кредит" має намір випустити 5-річні єврооблігації на 90 мільйонів доларів.

Про це повідомила прес-служба банку, передає "УНІАН".

Згідно з повідомленням, емітентом нових бондів виступає компанія Finance&Credit Ukraine. Підписка оголошується від суми 90 млн доларів, в той же час сума запозичень може зрости залежно від попиту інвесторів.

Ставка купона встановлена ​​на рівні 9,125% річних. Погашення облігацій заплановане в січні 2019 року. Організатором випуску виступає банк VTB Capital (GB). Залучені кошти банк має намір направити на кредитування 

Реклама:

"Ми вважаємо, наша пропозиція буде позитивно сприйнята інвесторами, оскільки вкладення в банківські євробонди залишаються зрозумілим інструментом для західних інвесторів", - прокоментувала прес-служба банку.

Також повідомляється, що банк "Фінанси та кредит" готовий погасити в строк, в січні 2014 року, євробонди на суму 95 млн доларів, випущені в грудні 2009 року за ставкою купона 10,5% річних, але при цьому пропонує інвесторам обміняти ці облігації на єврооблігації нового випуску з погашенням в 2019 році на вигідних умовах.

Банк "Фінанси та кредит" працює на ринку України з 1990 року і входить до групи найбільших банків України. Основними акціонерами банку на 1 січня 2013 були компанії "Асканія" (46,55%) і F&C Realty (49,58%). У ЗМІ банк називають підконтрольним народному депутату Костянтину Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: