У Азарова дали добро на розподіл продукції з італійцями

Середа, 27 листопада 2013, 11:53

Кабмін схвалив підписання угоди про розділ продукції з пулом компаній ENI, Electricite de France, "Чорноморнафтогаз" і товариством "Води України" на розробку шельфу Чорного моря.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передають "Українські новини".

"На сьогоднішній день урядом прийнято рішення про підписання угоди про розподіл вуглеводнів", - сказав він.

За словами міністра, площа видобутку з ліцензійної частці близько 2 тис.кв.км.

Реклама:

Ставицький розповів, що інвестиції в проект становитимуть як мінімум 4 млрд доларів, а щорічний видобуток нафти по бажаному сценарієм - 2 млн тонн, за оптимістичним - 3 млн тонн.

Міністр уточнив, що угода може бути підписана вже в середу.

Нагадаємо, раніше Кабмін скасував узгодження на укладення УРП з компанією "Лукойл" (Росія) на розробку родовищ Суботинське, Одеське і Безіменне на шельфі Чорного моря.

"Чорноморнафтогаз" вже розробляє Одеське і Безіменне родовище самостійно, розробка Суботинського родовища поки відкладена.

Нагадаємо, що Україна націлилася на диверсифікацію енергопостачань і збільшення власного газовидобутку. Проект оновленої Енергетичної стратегії України передбачає зростання річної внутрішнього видобутку газу до 2030 року більш ніж у два рази з видобуваються 20 млрд куб. м до 44,4 млрд куб. м і скорочення його імпорту до 5 млрд кубометрів.

Зростання видобутку газу, згідно з планами, буде відбуватися за рахунок освоєння глибоководної частини шельфу Чорного моря, оцінки запасів якого варіюють від 4 трлн до 13 трлн куб.м, а також сланцевого газу, газу щільних пластів і вугільного метану.

Нагадаємо, що за шість місяців поточного року Державне акціонерне товариство Чорноморнафтогаз видобуло на шельфі Чорного та Азовського морів 735,9 млн. куб. м газу, що на 35,6 % більше з показників січня -червня 2012 року. До кінця року компанія сподівається наростити видобуток на 40%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: