"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна домовилася зі Словаччиною про поставки газу

Середа, 27 листопада 2013, 11:27

Україна отримала проект угоди зі словацьким оператором "Eustream" про можливість прокачування газу по території Словаччини в Україну і має намір довести обсяг прокачування до 10 млрд кубометрів палива на рік.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає "УНІАН".

"Минулого тижня до нас прийшов договір, який буде підписаний незабаром. Це договір від словацького оператора "Eustream", він дає дозвіл на прокачування газу через територію Словаччини", - сказав Ставицький.

За словами міністра, до вересня 2014 року обсяг поставок природного газу через територію Словаччини можливо буде довести до 10 млрд кубометрів на рік за умови проведення певних модернізаційних робіт на ділянках системи транспортування палива.

Реклама:

При цьому міністр зазначив, що словацька сторона вже підписала договір.

"Так, підписала", - сказав Ставицький, відповідаючи на уточнююче питання.

"Він вже прийшов від Словаччини - тобто, тепер час за нами", - додав міністр.

Нагадаємо, 16 травня в компанії повідомили, що заява міністра енергетики та вугільної промисловості Ставицького про початок "тестових" постачань газу з Словаччини в Україну не підтверджена галузевої статистикою.

Раніше, 15 травня міністр енергетики та вугільної промисловостіСтавицький повідомив про початок імпорту газу з Словаччини в тестовому режимі. За його словами, тести та обмін інформацією продляться 7-10 днів.

Як відомо, головний виконавчий директор RWE Supply & Trading GmbH Стефан Юдіш раніше заявив, що почати постачання газу через територію Словаччини німецькою RWE поки не вдається не через відсутність технічних можливостей, а через російський "Газпром", який фактично блокує постачання, відмовляючись узгодити заявку на транспортування газу в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: