Україна і Канада відновлять переговори про створення ЗВТ - Рибак

Вівторок, 26 листопада 2013, 20:54

Україна і Канада відновлять переговори про створення зони вільної торгівлі між двома країнами.

Про це повідомив голова Верховної ради Володимир Рибак у вівторок, підбиваючи підсумки свого офіційного візиту до Канади, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна і Канада призупинили переговори про зону вільної торгівлі. Ми домовилися переговори продовжити і нам потрібно підписати угоду про вільну торгівлю, щоб наші товари могли потрапляти до Канади, а канадські - в Україну", - сказав Рибак.

Спікер розповів, що провів зустрічі з генерал-губернатором Канади, представниками уряду та опозиції.

Реклама:

"Розглядали питання європейської інтеграції України. Я поінформував наших друзів, що головний стратегічний шлях - це євроінтеграція. Ми продовжуємо цю роботу. І про це сказав і президент. Але нам потрібно з'ясувати економічні відносини з Росією, і ми будемо це робити", - сказав Рибак.

"Ми порушили питання про спрощення віз, щоб наші люди могли приїжджати до Канади і дивитися, як тут живуть люди, як працює демократія", - зазначив він.

Рибак також зазначив, що під час зустрічей дуже багато часу присвячувалося обговоренню "питань законодавства, традиції ухвалення та імплементації законів".

"У Канади дуже великий досвід і ми будемо з фахівцями Канади працювати, щоб наші нові закони ухвалювали і вони були адаптовані до європейських стандартів", - сказав спікер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!