НБУ: Обсяг депозитів зріс на 80 мільярдів гривень

Вівторок, 26 листопада 2013, 19:11

За січень-жовтень 2013 року загальний обсяг депозитів юридичних та фізичних осіб збільшився на 80 мільярдів гривень, або на 14%.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Національного банку.

Згідно з повідомленням, кошти, залучені від фізичних осіб, зросли на 65 млрд гривень (на 18%), а від юридичних осіб - на 15 млрд гривень (на 7%).

В НБУ також зазначили, що і юридичні, і фізичні особи надавали перевагу депозитам у національній валюті.

Реклама:

Так за 10 місяців поточного року збільшення коштів населення в банках більш ніж на 90% було забезпечено нарощенням вкладів у національній валюті, а за коштами юридичних осіб увесь приріст відбувся за рахунок вкладів у національній валюті.

"Приріст депозитної бази банків забезпечений переважно за рахунок збільшення кількості довгострокових вкладів, питома вага яких у загальному обсязі депозитів юридичних та фізичних осіб зросла на 5,6 процентного пункта - майже до 42%. Основною складовою довгострокових депозитів є кошти населення", - йдеться в повідомленні.

"На сьогодні населення надає перевагу довгостроковим вкладам, які становлять більше половини загального обсягу коштів, залучених від фізичних осіб", – розповів заступник голови Національного банку Олексій Ткаченко.

Нагадаємо, що для банків депозитні кошти є одним з основних джерел ресурсної бази, яка використовується ними для проведення активних операцій, переважно кредитування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: