"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укравтодор" скаржиться на брак коштів

Вівторок, 26 листопада 2013, 10:42

"Укравтодор" повинен був отримати 5 мільярдів в ході трьох закритих випусків облігацій.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, для цього держагентство провело розміщення річних облігації серії H зі ставкою 8% на 1,55 млрд гривень і паперів серії J на 950 млн гривень з прибутковістю 14,25%.

Як стало відомо з проекту змін до постанови Кабміну №479 від 3 липня щодо надання державних гарантій, випуск 2,5 млн паперів серії I, які еквівалентні 2,5 млрд гривень, виявився провальним.

Реклама:

Інвестори викупили лише 250 тис трирічних облігацій на суму 250 млн гривень з прибутковістю 9,5% річних.

Таким чином, "Укравтодор" залучив всього 2,75 млрд гривень. Покупцем пакета став Банк 3/4.

За словами радника голови "Укравтодору " Володимира Галушко, банки не погодилися викуповувати папери в повному обсязі, запитуючи більш високу ставку, ніж було запропоновано.

"Зараз стає зрозуміло, що випустити облігації на відсутні 2,25 млрд гривень"Укравтодор" цього року не зможе. Сьогодні відсутність цих коштів може призвести до невиконання будівельно-ремонтних робіт за переліком об'єктів, затвердженим урядом", - зазначив Галушко.

Як повідомляється, кошти від цих випусків мали піти на фінансування інфраструктурних об'єктів. Серед основних об'єктів будівництва - міст через Дніпро в Запоріжжі. Цей міст є частиною автомагістралі, що проходить з Норвегії через Росію в Україну.

Міст через Дніпро в Запоріжжі будують з 2004 року, його вартість становить 5,9 млрд гривень.

"За дев'ять років у будівництво вкладено 1,9 млрд гривень і побудована половина об'єкта.

"Віце-прем'єр Олександр Вілкул раніше заявляв, що в 2014 році буде відкрито рух по цьому мосту. Тоді як повністю ввести об'єкт в експлуатацію повинні в 2018 році. Крім того, кошти планується направити на будівельні роботи об'їзних доріг у Дніпропетровську та Донецьку" , - пише видання.

"Укравтодор" не відмовляється від своїх планів повністю залучити задекларований обсяг коштів і пропонує уряду здійснити ще одну емісію, випустивши облігації серії K на суму 2,25 млрд гривень.

Умови залучення коштів ті ж: прибутковість - 9,5% , а термін обігу - три роки.

За словами Галушко, на сьогоднішній день "Укравтодор" веде переговори з 70 банками і сподівається залучити відсутні кошти в 2014 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: