ЄС хоче прикрити податкові "лазівки"

Вівторок, 26 листопада 2013, 09:48

ЄС хоче законодавчо заборонити використання практики "легального ухилення" від сплати податків з боку корпорацій.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, проект представив єврокомісар Альгірдас Шемета. Згідно із прес-релізом, опублікованим на офіційному сайті ЄС, європейська влада хоче посилити чинне податкове законодавство.

Зокрема, йдеться про заборону для американських та інших великих корпорацій щодо використання різних бухгалтерських "прийомів", які досі були легальними, але викликали явне роздратування в ЄС.

Реклама:

Влада хоче заборонити компаніями перенаправляти свої прибутки з тих країн ЄС, в яких вони отримують прибуток, до країн ЄС з більш низькими податками, де компанії відкривають підрозділи - "пустушки" для легалізації отриманих прибутків при більш низьких податкових виплатах .

Темі ухилення від сплати податків в 2013 році було присвячено пильну увагу як на самітах G20, так і на внутрішньоєвропейських форумах.

У минулому році у Великобританії глави таких компаній, як Amazon, Google, Starbucks, були викликані в британський парламент, після того як стало відомо, що завдяки використанню різних податкових вивертів (Double Irish - "Подвійний ірландець", "Dutch Sandwich" - "Голландський сендвіч") компаніям вдалося заплатити мізерні податки з отриманих прибутків.

Керівники компаній пообіцяли "виправитися", однак у своїх інтерв'ю ЗМІ вони продовжують наполягати, що платять податки за "цілком легальними схемами".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!