Банки США можуть ввести комісію за депозити

Понеділок, 25 листопада 2013, 19:29

Найбільші банки США пригрозили брати комісію з клієнтів за відкриття депозитних рахунків.

Про це повідомила газета The Financial Times з посиланням на анонімних представників двох з п'яти найбільших банків США, передає "Lenta.ru".

За інформацією видання, плата за користування депозитними рахунками буде введена в тому випадку, якщо Федеральна резервна система США знизить процентну ставку по банківських резервах, яка зараз становить 0,25%.

"Надм'яка монетарна політика ФРС зробила депозитні рахунки дорогими для обслуговування банками, так як кредитні установи зобов'язані відраховувати внески в систему страхування, а облікова ставка не дозволяє отримувати достатнього прибутку", - зазначили джерела видання.

Реклама:

Співрозмовники попередили, що у відсутності попиту на фінансування з боку малого бізнесу вони будуть змушені вдаватися до більш ризикованих вкладень для отримання прибутку, що, в свою чергу, може загрожувати стабільності всієї кредитної системи.

Як повідомлялося, в жовтні на засіданні Комітету з операцій на відкритому ринку ФРС обговорювала можливість зниження процентної ставки по банківських резервах.

З точки зору глав Федеральних резервних банків, подібна міра може стимулювати економіку, оскільки банкам буде вигідніше видавати більше кредитів, ніж зберігати кошти в ФРС.

В останні роки ФРС проводить політику "кількісного пом'якшення", яка поряд з низькою обліковою ставкою полягає в щомісячному викупі цінних паперів на 85 мільярдів доларів для стимуляції економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: