"Агротон" просить про повторну реструктуризацію заборгованості

Понеділок, 25 листопада 2013, 16:49

Українська аграрна група "Агротон" у зв'язку з неможливістю обслуговувати свої зобов'язання просить утримувачів нот на 50 мільйонів доларів знову реструктуризувати заборгованість з цінних паперів.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Агротон" заявляє, що у зв'язку зі зниженням операційних результатів у компанії недостатньо коштів для виплати чергового 8% купона за євробондами.

Згідно з повідомленням, цього року через несприятливі погодні умови компанія скоротила урожай пшениці більш ніж на чверть - до 102 тисяч тонн, соняшнику - майже в 1,9 рази, до 36,9 тисяч тонн.

Реклама:

Поряд з цим, відзначає "Агротон", істотно знизилися ціни на цю продукцію, що призвело до скорочення операційної виручки.

Зокрема, на пшеницю ціни знизилися з 202 доларів за тонну до 162 доларів за тонну, соняшник - з 432 доларів за тонну до 335 доларів за тонну.

"Це відобразилося на здатності компанії фінансувати операційну діяльність і обслуговувати свій борг", - йдеться в повідомленні.

У 2013-2014 сільськогосподарському році компанія не виконала планів по сівбі озимої пшениці через затяжні дощі у вересні-жовтні. Посівні площі під цією культурою становили 38 тисяч га, її очікувана врожайність - 2,5 тонн/га.

Як повідомлялося, в липні 2011 року компанія випустила дебютні трирічні єврооблігації на 50 млн доларів зі ставкою купона 12,5% річних, а в середині липня 2013 запропонувала реструктуризувати борг по них.

Зазначені дії емітент аргументував неможливістю вилучення грошових коштів зі своїх рахунків в одному з кіпрських банків і недостатністю операційного грошового потоку для виконання зобов'язань.

У серпні власники євробондів затвердили програму реструктуризації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!