Компанія Пінчука підтверджує переговори щодо реструктуризації боргу

Понеділок, 25 листопада 2013, 15:23

Трубно-колісна компанія "Інтерпайп" у жовтні ініціювала проведення переговорів з банками-кредиторами щодо реструктуризації своєї банківської заборгованості на суму 106 мільйонів доларів.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, про необхідність перенесення виплати у розмірі 106 млн доларів, запланованої на листопад 2013 року, компанія проінформувала кредиторів заздалегідь і ініціювала переговорний процес по зміні графіка платежів пулу банківських кредитів.

При цьому уточнюється, що банки-кредитори сформували керуючий комітет кредиторів, з яким "Інтерпайп" налагодив конструктивний діалог і погодив всі необхідні умови для підтримки робочого процесу переговорів.

Реклама:

"Сторони повинні будуть домовитися про зміну графіка основних виплат по тілу пулу кредитів, а також про деякі інші зміни умов кредитних угод. Компанія планує продовжувати виплачувати відсотки по всіх позикових коштах в повному обсязі", - зазначає прес-служба.

Операційна діяльність "Інтерпайпу" проходить в штатному режимі, всі поточні платежі здійснюються регулярно, заводи компанії виробляють і відвантажують продукцію, поставки клієнтам здійснюються своєчасно, підкреслюється в прес-релізі.

"Основною причиною зсуву графіка виплат за кредитами є ситуація на зовнішніх ринках, в основному зниження обсягів продажів і прибутковості в Росії і країнах МС, з причини змін з боку МС умов поставки трубної продукції "Інтерпайпу", - пояснив генеральний директор компанії Олександр Киричко.

За його словами, додатковим фактором, що впливає на необхідність перегляду графіка платежів по кредитах, є спад в українській вагонобудівній галузі, що в свою чергу викликало зниження рівня закупівель колісної продукції "Інтерпайпу".

Глава "Інтерпайпу" додав, що позиції компанії як глобального гравця дозволять їй компенсувати обсяги продажів.

"У 2014 році компанія продовжить впроваджувати стратегію диверсифікації, ключовими ринками зростання компанії будуть ринки Південної Америки, Близького Сходу і Європи", - резюмував гендиректор.

Як повідомлялося, ТКК "Інтерпайп" проінформувала в жовтні кредиторів про намір повторно реструктуризувати борг у розмірі 106 млн доларів.

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім'ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: