Григоришин, Спектор і Бойко боротимуться за "Волиньобленерго"

Понеділок, 25 листопада 2013, 13:16

За 75% акцій енергорозподільчої компанії "Волиньобленерго" боротимуться одразу чотири великих компанії - "Укренергоконсалтинг" , VS Energy, "Укрістгаз" і "Енергостандарт".

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, Кабмін вирішив виручити не менше 456 млн гривень за 75% акцій енергопостачальної компанії "Волиньобленерго". Така оцінка вказана в умовах приватизації держпакету акцій підприємства, випливає з опублікованого в п'ятницю розпорядження уряду №911 від 21 листопада.

Щорічно "Волиньобленерго" реалізує споживачам близько 1,3 млрд кВт год електроенергії і є одним з найменших енергопостачальних обласних підприємств країни.

Реклама:

У січні-вересні її чистий дохід становив  553,52 млн гривень, чистий прибуток - 17,96 млн гривень. Найбільшим приватним акціонером компанії (20,3%) є кіпрська Garensia Enterprises Ltd, підконтрольна групі "Енергостандарт " підприємця Костянтина Григоришина.

Джерело в компанії розповіло, що група планує брати участь в конкурсі.

Крім того, в п'ятницю про бажання купити актив оголосили в київському ТОВ "Укрістгаз", яке учасники енергоринку пов'язують з віце-прем'єром Юрієм Бойко, а також в "Житомиробленерго", підконтрольного VS Energy International Михайла Воєводіна, Олександра Бабакова і Михайла Спектора.

Про своє бажання вступити в боротьбу за актив заявили в компанії "Львівобленерго", підконтрольної структурам братів Ігоря та Григорія Суркісів, давнім суперникам "Енергостандарта".

У Фонді держмайна повідомили, що конкурс планується оголосити 27 листопада.

Така кількість учасників у разі відкритих торгів передбачає серйозну торгівлю і, як наслідок, зростання первісної ціни. Однак галузеві аналітики вважають, що стартова ціна пакета вже ринкова, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: