"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов придивляється до "Авалю" - ЗМІ

Понеділок, 25 листопада 2013, 11:38

Група Ріната Ахметова СКМ зацікавилася купівлею Райффайзен банку Аваль, переговори про покупку якого вже ведуть "Альфа Груп" і Дельта Банк.

Про це пише Forbes з посиланням на банкірів, близьких до ходу переговорів.

"Продаж банку затягується, тому що в "Аваль" на due diligence зайшла група СКМ", - повідомив представник великого банку, що бере участь в передпродажній оцінці "Авалю".

У СКМ відмовилися коментувати свій інтерес до "Райффайзену".

Реклама:

"Інформаційна політика СКМ не дозволяє нам коментувати гіпотетичні наміри чи угоди", - сказала прес-секретар СКМ Ганна Терехова. Втім, за її словами, група на постійній основі вивчає всі пропозиції, які з'являються на фінансовому ринку.

"На сьогодні якихось конкретних планів немає", - підкреслила Терехова.

У віденському офісі акціонера Райффайзен Банку Аваль - Raiffeisen Bank International AG (володіє 96,4 % акцій українського банку) інформацію про намір продати банк називають "чутками". При цьому акціонер не виключає перегляду структури активів в Україні.

"ЦСЄ, разом з Австрією, є нашим домашнім ринком. Ми повністю віддані цьому регіону, який в середньостроковій і довгостроковій перспективі зростатиме. Однак, враховуючи поточні ринкові умови і тиск на банківський сектор, ми постійно переглядаємо наш бізнес і активно управляємо нашими ресурсами", - розповіла спікер Raiffeisen Bank International AG (RBI) Інгрід Крень-Дітц.

Raiffeisen Bank International вже заявив про урізання витрат і уповільненні розвитку бізнесу в країнах ЦСЄ, в тому числі в Україні. Банку потрібні додаткові 1,75 млрд євро, щоб погасити борг перед австрійським урядом.

Як пише видання, близькі до ходу переговорів банкіри називали можливу вартість операції, яка прийнятна для австрійців - один капітал банку з націнкою. Власний капітал "Авалю" на 1 жовтня 2013 становив 7,2 млрд гривень.

"Заплатити такі гроші сьогодні можуть або російські групи, або одна з бізнес-груп в Україні, в тому числі що має доступ до дешевих ресурсів", - пояснює екс-голова правління банку "Форум" Вадим Березовик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: