АМКУ оштрафував банк Жванії за приховану інформацію

Понеділок, 25 листопада 2013, 09:28

АМКУ оштрафував на 25 тисяч гривень ПАТ "Діамантбанк" за ненадання інформації щодо гарантій банку двом фірмам для участі у тендері на постачання хлібобулочних виробів і тістечок освітнім закладам Запоріжжя.

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 19 листопада, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, у грудні 2012 року після звернення Держфінінспекції АМКУ здійснив перевірку закупівлі Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міськради хлібобулочних виробів та тістечок 2 січня цього року у ТОВ "Запоріжторгсервіс" і ТОВ "Укрпродторг-сервіс".

У ході перевірки АМКУ витребував у "Діамантбанку" копії заявок фірм щодо гарантії банку на суми, необхідні їм для участі у тендері. Однак банк надати документи відмовився, посилаючись на банківську таємницю. За це АМКУ оштрафував банк на 25 тис гривень, пише видання.

Реклама:

"Суди усіх трьох інстанцій відмовилися скасувати це рішення АМКУ. Вони встановили, що, по-перше, витребувана інформація не є банківською таємницею. І по-друге, голова територіального відділення АМКУ наділений повноваженнями вимагати інформацію, в тому числі з обмеженим доступом", - йдеться у повідомленні.

Засновником ТОВ "Запоріжторгсервіс", яка була створена восени 2011 року, є Роман Володимирович Безсмертний. Загалом фірма у 2012-2013 роках отримала підряди на 20,4 млн гривень.

Засновниками ТОВ "Укрпродторг-Сервіс" є Галина Артеменко та Ольга Іванова. Ця фірма була зареєстрована у листопаді 2010 року. Загалом у 2012-2013 роках отримала підряди на суму 23,11 млн гривень.

Нагадаємо, у січні цього року Департаментом освіти і науки Запорізької міськради закупив у "Запоріжторгсервісу" яйця за завищеною ціною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: