"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відстрочка угоди з ЄС не означає бажання злитися з Митним союзом - Азаров

Субота, 23 листопада 2013, 10:00

Рішення Кабміну відкласти підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС ще не означає бажання України вступити до Митного союзу.

Про це прем'єр-міністр Микола Азаров заявив в ефірі Шустер Live.

"Я ж не кажу про Митний союз. Не потрібно протиставляти. Це спеціально робиться: раз ми відклали підписання, значить ви хочете в Митний союз", - сказав він.

"Ми націлені на інтеграцію з Європейським союзом, ми націлені на підписання цієї угоди, а зараз взяли паузу. Ми нічого стратегічно не змінили. Ми змінили тільки тактично", - додав Азаров.

Реклама:

"Відчувши, що нам дійсно погано і що у нас є проблеми, ми звернулися до ЄС і сказали, що наші труби не знаходять попиту в РФ, наші вагони не знаходять попиту... Ми втрачаємо реальні гроші, більше 2 млрд. доларів. Це колосальні для нас гроші. Допоможіть... МВФ повинен зняти неприйнятні для нас умови", - розповів він.

Однак, за словами Азарова, Євросоюз пообіцяв українській владі допомогти, проте ситуація продовжувала погіршуватися і допомога не надійшла.

Водночас прем'єр-міністр запевнив, що Україна не відмовляється від співпраці з Міжнародним валютним фондом, однак ніколи не піде "на неприйнятні для нас умови".

Як відомо, раніше Азаров заявив, що не вважає трагедією, якщо Україна повернеться до підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом через півроку, після консультацій між Україною, Росією та ЄС.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!