"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch вважає, що Росія не надасть Україні кредитів та знижки на газ

П'ятниця, 22 листопада 2013, 20:30

Агентство Fitch Ratings зберегло незмінним рейтинг України після рішення Києва взяти паузу в асоціації з Євросоюзом, так як вважає малоймовірним отримання в нагороду за це допомоги з боку Росії.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Fitch не очікує в короткостроковій перспективі будь-якої підтримки з боку Росії, будь-то фінансування або нижча ціна на газ, які допомогли б Україні посилити економічну політику і подолати зовнішні фінансові виклики", - йдеться в повідомленні.

Fitch вважає, що заклик Києва до тристоронніх переговорів за участю ЄС і РФ показує бажання української сторони зберегти угоду з ЄС в якості опції, проте вибори до Європарламенту в травні 2014 року і вибори президента в Україні в квітні 2015 навряд чи дозволять нею скористатися.

Реклама:

Агентство також висловлює думку, що підписання угоди про асоціацію з ЄС для України містить більше переваг, ніж вступ до Митного союзу.

Прийняте урядом рішення фактично продовжує статус-кво, коли Київ не зв'язаний зобов'язаннями ні з тим, ні з іншим союзом, наголошується в документі.

Як повідомлялося, у п’ятницю міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило негативний прогноз по суверенному рейтингу України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: