Кабмін продовжив "Нафтогазу" кредит "Газпромбанку" на 2 мільярди доларів

П'ятниця, 22 листопада 2013, 17:08

Кабінет міністрів пролонгував термін користування кредитними ресурсами, наданими НАК "Нафтогаз України" російським "Газпромбанком" в обсязі 2 мільярди доларів.

Про це йдеться в урядовій постанові від 13 листопада, передає УНІАН.

"Погодитися з пропозицією Міністерства енергетики і НАК "Нафтогаз України" про продовження термінів користування запозиченнями, залученими у відкритого акціонерного товариства "Газпромбанк", - йдеться в постанові.

Крім цього, уряд затвердив умови надання "Нафтогазу" у 2013 році державних гарантій для забезпечення часткового виконання зобов'язань держхолдингу перед російським банком.

Реклама:

"Державні гарантії надаються Кабінетом міністрів для забезпечення виконання зобов'язань за запозиченнями в обсязі таких зобов'язань на суму, що не перевищує 4,25 млрд гривень, на термін їх виконання", - наголошується в документі.

Як наголошується в документі, надання державних гарантій передує укладення Мінфіном і НАК "Нафтогаз України" договору про погашення заборгованості з виконання гарантійних зобов'язань.

"Уповноважити міністра фінансів підписувати документи про надання державних гарантій для забезпечення виконання зобов'язань за запозиченнями", - йдеться в урядовій постанові.

Як повідомлялося, в липні 2012 року "Нафтогаз України" уклав низку кредитних угод для забезпечення своєчасних і повних розрахунків з "Газпромом" за імпортований в Україну природний газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: