"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" готує випуск євробондів на суму понад півмільярда доларів

П'ятниця, 22 листопада 2013, 15:24

"Укрзалізниця" веде підготовку випуску в 2014 році євробондів на суму, що перевищує 500 мільйонів доларів, дотримуючись вимог міжнародних рейтингових агентств.

Про це сказав генеральний директор "Укрзалізниці" Сергій Болоболін, передає УНІАН.

"Ми будемо продовжувати цю роботу. Думаю, що наступного року цифра має бути більше, ніж 500 мільйонів. Ми з оптимізмом дивимося на це і дотримуємося всіх критеріїв, які встановили нам міжнародні рейтингові агентства", - сказав Болоболін.

Раніше на поточному тижні "Укрзалізниця" своєчасно і в повному обсязі здійснила першу виплату купона за своїм дебютним випуском єврооблігацій на 500 млн доларів з погашенням у 2018 році.

Реклама:

У середині травня поточного року "Укрзалізниця" провела на Ірландській фондовій біржі успішне розміщення п'ятирічних євробондів з купоном на рівні 9,5% річних і погашенням 21 травня 2018 року.

Організаторами розміщення стали банки Barclays, Morgan Stanley і Sberbank. "Укрзалізниця" направила залучені кошти на реалізацію програм капітальних вкладень і рефінансування свого короткострокового кредитного портфеля.

Як повідомлялося, у п'ятницю міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги "Укрзалізниці" в іноземній і національній валютах на рівні "B-" з негативним прогнозом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!