Аграрний фонд законтрактував 150 тисяч тонн зерна врожаю-2014

П'ятниця, 22 листопада 2013, 11:46

Аграрний фонд за два тижні з початку дії програми форвардних закупівель зерна прийняв від аграріїв заявки на поставку 150 тисяч тонн зернових врожаю 2014 року.

Про це йдеться в повідомленні фонду, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з прес-релізом, у структурі заявленого зерна переважає озима пшениця (80%), частка ячменю становить 15%, жита - близько 5%.

У повідомленні наголошується, що заявки надійшли переважно від аграріїв Кіровоградської, Вінницької, Івано-Франківської та Запорізької областей.

Реклама:

Аграрний фонд звертає увагу, що авансові платежі за зерно контрагенти зможуть отримати після проведення страховими компаніями попереднього огляду озимих посівів.

"Якщо природно-кліматичні умови (покриття полів снігом) не дозволять здійснити такий огляд, контрактація зерна в поточному році буде припинена", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше Аграрний фонд заявляв, що в листопаді приступить до форвардних закупівель зерна врожаю 2014 року і планує закупити його в обсязі близько 1,2 млн тонн. Відомство буде здійснювати закупівлі продовольчого зерна пшениці, жита і фуражного зерна ячменю.

Крім того, Аграрний фонд планує законтрактувати по форварду 60 тисяч тонн проса та вівса врожаю 2014 року.

Як відомо, Аграрний фонд створений постановою уряду №543 від 6 липня 2005 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!