Samsung компенсує Apple 290 мільйонів

П'ятниця, 22 листопада 2013, 09:24

Суд американського штату Каліфорнія зобов'язав південнокорейську компанію Samsung Electronics виплатити американській Apple компенсацію в розмірі 290 мільйонів доларів.

Про це пишуть "Весті.Економіка" з посиланням на Associated Press.

Раніше Apple звинуватила Samsung у незаконному копіюванні ряду запатентованих технологій і функцій в 26 вироблених Samsung пристроях. Американський суд визнав звинувачення Apple обгрунтованими стосовно 13 пристроїв.

Встановлено, що Samsung використовувала розробки "яблучної" компанії, що відносяться до iPhone і iPad, при виробництві гаджетів.

Реклама:

Водночас сума компенсації виявилася менше запитаної, оскільки Apple планувала стягнути 379,8 млн доларів за порушення патентів.

Адвокат американської корпорації Херолд Макеліні назвав рішення суду "дуже важливою справою". За його словами, вона "покладе край порушенням у сфері нашої інтелектуальної власності".

Цікаво, що за час розгляду між Apple і Samsung "скопійовані" моделі планшетів і телефонів корейської компанії вже встигли застаріти. Нові моделі в рамках цієї справи Apple не може заблокувати і оштрафувати корейського конкурента ще раз також не в силах.

Чергові судові слухання з питання порушення патенту між двома компаніями призначені на березень 2014 року.

Samsung і Apple, які є двома найбільшими у світі виробниками смартфонів і планшетів, ведуть "патентні битви" в десяти країнах світу вже не перший рік.

Перший судовий позов був поданий з боку американської корпорації в квітні 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!