"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продажі дизельних авто в Україні зросли майже на 20%

Четвер, 21 листопада 2013, 20:34

В Україні частка дизельних автомобілів в продажах збільшилася з 14% в 2012 році до 19,5% у поточному році.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтопрому".

Згідно з повідомленням, за 10 місяців 2013 року 76,1% від усіх проданих і вперше поставлених на облік в ДАІ нових легкових автомобілів були автомобілі, оснащені бензиновими двигунами.

При цьому варто відзначити, що минулого року, за такий же період, частка нових бензинових легковиків на первинному ринку становила 81,2%.

Реклама:

Таким чином, первинний ринок демонструє перехід споживчого попиту з "бензинового" ​​в "дизельний" сегмент.

При цьому тенденція переходу попиту з бензинових авто на дизельне почалася в травні, коли частка дизельних легкових авто в структурі продажів зросла більш ніж на 3% і становила 18%, а частка бензинових скоротилася на 3 пункти до 78%.

Через шість місяців, частка дизельних авто вже перевищувала чверть всіх первинних продажів і становила 26%, в ​​той час як бензинових знизилася до 69%.

Частки гібридних і на повній електротязі автомобілів в структурі продажів залишаються вкрай малими та сумарно становлять трохи більше однієї десятої відсотка.

Така ситуація зайвий раз підкреслює, що купуючи автомобіль, українці більшою мірою керуються первісною ціною товару, ніж майбутніми експлуатаційними витратами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!