Рада прийняла закон про погашення боргів за енергоресурси

Четвер, 21 листопада 2013, 16:27

Верховна рада прийняла закон "Про Державний бюджет України на 2013 рік" щодо погашення заборгованості за енергетичні ресурси.

"За" відповідний законопроект №3057 проголосувало 239 народних депутата.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що метою прийняття законопроекту є забезпечення джерел для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню.

Також зазначається, що заборгованість виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання, що затверджувалися та погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування, а також забезпечення своєчасних розрахунків за електричну енергію державних вугледобувних підприємств, шахт 3 групи.

Реклама:

В записці сказано, що у підприємств теплоенергетики, що виробляють, транспортують та постачають теплову енергію, виникають фінансові ускладнення, що призводять до несвоєчасних та не в повному обсязі розрахунків за електричну енергію та спожитий природний газ.

Також підприємства вугільної галузі не розраховуються в повному обсязі за спожиту електричну енергію, що породжує ланцюг неплатежів, а саме: відсутність коштів у енергогенеруючих підприємств, призводить до несвоєчасних розрахунків за вугілля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: