"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна щодоби закуповує 45-90 мільйонів кубометрів російського газу

Четвер, 21 листопада 2013, 15:04

Україна, яка з 15 листопада відновила закупівлі природного газу у компанії "Газпром", на сьогоднішній день щодоби постачає від 45 мільйонів кубометрів до 90 мільйонів кубометрів палива.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає УНІАН.

"Від 45 до 90 млн кубічних метрів газу на добу зараз здійснюються поставки. За підсумками місяця потім скажемо", - заявив Ставицький.

Також міністр назвав досягнуті раніше домовленості між "Нафтогазом" і "Газпромом" із закачування природного газу в українські підземні сховища - "взаємовигідними".

Реклама:

Як раніше повідомлялося, 20 листопада глава російського газового монополіста "Газпром" Олексій Міллер і глава НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін обговорили можливість надання розстрочки для погашення заборгованості НАК "Нафтогаз України" за поставлений російський газ.

Сторони обговорили відновлення Україною закупівель російського газу за діючим контрактом, а також питання підтримки необхідного резерву газу в ПСГ України для забезпечення транзиту газу до Європи і успішного проходження осінньо-зимового сезону.

29 жовтня голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що Київ досі не сплатив 882 млн доларів за поставлений у серпні російський газ і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підтримав цю пропозицію, зазначивши, що, судячи з усього, українська сторона платити не збирається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!