У Азарова обговорять вимоги МВФ щодо підвищення тарифів

Четвер, 21 листопада 2013, 12:34

Кабінет міністрів має намір обговорити вимогу Міжнародного валютного фонду про підвищення ціни на газ і комунальних тарифів для населення на 40%.

Про це заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "УНІАН".

"Вчора я отримав лист від МВФ. І хочу процитувати кілька положень мовою оригіналу. Умови: підвищення ціни на газ і тарифів для населення приблизно на 40%, зобов'язання заморожування базової, мінімальної, загальнономінальної заробітної плати на поточному рівні, суттєве скорочення видатків бюджету, зниження субсидій в енергетиці, поступове згортання звільнення від ПДВ для сільського господарства та інших галузей та інші умови", - сказав Азаров.

"Я хочу запитати у наших опонентів: вас влаштовують такі умови? .. Міністри і члени Кабміну підтримують ці умови? Ми обговоримо це питання пізніше", - заявив прем'єр.

Реклама:

При цьому він зазначив, що такі заходи необхідні "для отримання кредитів МВФ, щоб виконувати фінансові зобов'язання перед самим же Фондом".

Нагадаємо , МВФ в офіційній заяві за підсумками роботи місії в Україні в жовтні поточного року повідомив про наміри продовжити технічні консультації з урядом України, в рамках яких буде розроблено пакет заходів для вирішення всіх питань, які стоять перед Україною.

На думку місії МВФ, щоб ліквідувати слабкі ланки і відновити економічне зростання, необхідно вжити комплекс заходів.

Нагадаємо, місія МВФ під керівництвом Миколи Георгієва працювала в Україні в період з 17 по 29 жовтня для проведення дискусій у рамках консультацій за ст. 4 (зобов'язання щодо валютного режиму) угоди з МВФ за 2013 рік, а також для здійснення постпрограммного моніторингу 

Як повідомлялося, нездатність уряду продовжити співпрацю з МВФ серйозно позначається на економіці України і реальному секторі.

Минулого місяця міжнародне рейтингове агентство Moody`s знизило суверенний рейтинг України до переддефолтного рівня Саа1, назвавши однією з причин такого кроку зменшення ймовірності підписання угоди з МВФ у зв'язку з наближенням президентських виборів 2015 року.

Як повідомлялося, слідом за суверенним були погіршені рейтинги інших українських емітентів, що істотно підвищило вартість залучення бізнесом позикового капіталу.

Нагадаємо, основною проблемою у взаєминах з МВФ останніми роками було небажання української влади підвищувати тарифи на газ для населення і теплокомуненерго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!