"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров заговорив про "унікальні можливості" і перспективи СНД

Четвер, 21 листопада 2013, 11:14

Розвиток "економічного контуру" Співдружності незалежних держав може зробити унікальним за обсягом.

Про це на засіданні уряду сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

За його словами, засідання глав урядів СНД у середу було "одним з найбільш ефективних".

"Головною темою дискусій стало виконання Угоди про Зону вільної торгівлі країн СНД. Це питання було включене за ініціативою України", - розповів прем'єр.

Реклама:

За словами Азарова, після підписання угоди про ЗВТ почалась нова сторінка історії СНД.

"Я вважаю, що в сьогоднішніх надзвичайних умовах повноцінне та інтенсивне використання режиму вільної торгівлі – головна тема співробітництва та головна конкурентна перевага держав СНД", - пояснив прем'єр.

Проте він нагадав, що у поточному році ця угода не працювала через введення "штучних обмежень", що призвело до втрати чверті товарообігу з країна СНД.

"Кому потрібен такий сценарій? Я думаю, що нікому. Тому наші партнери почали приходити до усвідомлення, що в умовах світової рецесії… вільна торгівля на величезному ринку СНД – це така цінність, яка стоїть вище штучних протиріч", - пояснив Азаров.

"Спільний висновок глав урядів був наступним, попри проблеми всередині економічного  контуру співдружності є можливості перспективи та механізми підтримати економічне зростання, яких немає зовні цього контуру", - додав він.

Азаров припускає, що вчорашнє засідання глав урядів країн СНД стало поворотним в історії цього об'єднання.

"Я сподіваюсь, що вчорашнє засідання було поворотним для потенціалу розвитку, які містяться в угоді про ЗВТ" – пояснив він.

Наступного року, сподівається прем'єр, за головування України в СНД вдасться усунити всі торгові бар'єри в межах "контуру".

У середу, після зустрічі з Дмитром Медведєвим Азаров заявив, що формування держбюджету- 2014 буде залежати від переговорів з Росією з торговельних питань.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: