"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Москвичі знизили вартість "Української біржі" втричі

Четвер, 21 листопада 2013, 09:05

Мажоритарний акціонер "Української біржі" визнав знецінення своєї дочірньої структури.

Московська біржа в III кварталі знизила вартість інвестицій у капітал майданчика в три рази 0 до номінальної ціни акцій УБ, про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, фінансові підсумки роботи Московської біржі в III кварталі, оголошені у вівторок, несподівано торкнулися і українського ринку. Виявилося, що російський організатор торгів провів разову переоцінку своїх інвестицій в "Українську біржу".

Переоцінка показала, що 43-відсотковий пакет акцій УБ, який належить МБ, коштує в три рази менше, ніж він оцінювався ще в II кварталі, пише видання.

Реклама:

"У зв'язку зі зміною фінансового становища "Української біржі" ми оцінили наші інвестиції за чистою вартістю активів цієї біржі, тобто знизили їх на 89 млн рублів - до 46 млн рублів (1,4 млн доларів)", - повідомив фінансовий директор МБ Євген Фетисов.

У II кварталі російська частка в капіталі УБ оцінювалася в 135 млн рублів (4,1 млн доларів). Ця цифра була сформована ще в ході оцінки активів в 2012 році при покупці ММВБ фондової біржі РТС, яка володіла 43% акцій українського майданчика.

За підсумками останньої переоцінки вартість акцій УБ виявилася на рівні номінальної ціни її акцій: статутний капітал УБ зараз становить 25 млн гривень (3,1 млн доларів), а капіталізація на основі оцінки МБ дає оцінку в 3,2 млн доларів.

"Динаміка збитків "Української біржі" не дозволяє оцінювати вартість бізнесу УБ на тому рівні, як це було зроблено раніше", - повідомили в прес-службі МБ.

У прес-службі МБ повідомили, що зниження вартості інвестицій не вплине на процес переговорів щодо злиття УБ з біржею ПФТС. У ПФТС російському інвесторові належить 50% +1 акція.

Ще в жовтні МБ запропонувала викупити в акціонерів УБ 32% акцій, необхідних для прийняття рішення про злиття двох "дочок".

Однак міноритарії не погодилися з ціною в 0,8 номіналу, сподіваючись на більш високу нову оцінку.

Втім, Фетисов сказав, що переоцінки вартості біржі ПФТС не буде. Статутний капітал ПФТС зараз становить 32,01 млн гривень (4 млн доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: