"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Формування держбюджету залежить від переговорів з Росією - Азаров

Середа, 20 листопада 2013, 16:20

Падіння в поточному році товарообігу з країнами СНД і зокрема, Росією - це удар по економіці і не випадково формування держбюджету-2014 буде залежати від переговорів з РФ з торговельних питань.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Збої в торгівлі, особливо з РФ, призвели до значних втрат і з точки зору ВВП, і доходів бюджету... Не випадково формування держбюджету, основних цифр розвитку економіки на 2014 рік, будуть залежати від того, наскільки ми знайдемо взаємини з РФ зараз", - сказав Азаров.

"Завдання №1 - насамперед, відновити темпи та обсяги зростання товарообігу з Росією. Це завдання не цього року, оскільки залишився один місяць, а наступного року", - додав Азаров.

Реклама:

Український прем'єр повідомив, що зараз відправиться на зустріч з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим.

"У мене зустріч з Дмитром Анатолійовичем, ми домовилися, щоб не обмежуватися у часових рамках, провести зустріч в кінці засідання. Ми готові на будь-які за тривалості переговори, бажано щоб було досягнуто взаєморозуміння", - сказав Азаров.

Він висловив переконання, що всі проблемні питання можна вирішити і зазначив, що "зустріч за зустріччю показує, що скептицизм поступово поступається місцем розумному оптимізму".

Крім цього, прем'єр переконаний, що налагодити торговельні відносини України та країн СНД допоможе реалізація в повному обсязі угоди про зону вільної торгівлі між країнами.

Зокрема, він вважає, що всі частини даної угоди повинні бути реалізовані в 2014 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: