Міллер і Бакулін поговорили про розстрочку за газ

Середа, 20 листопада 2013, 15:06

Глава "Газпрому" Олексій Міллер обговорив з главою правління "Нафтогазу України" Євгеном Бакуліним відновлення Україною закупівель російського газу за чинним контрактом.

Про це йдеться в повідомленні "Газпрому", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, також обговорювалися питання підтримки необхідного резерву газу в ПСГ України для забезпечення транзиту газу до Європи і успішного проходження осінньо-зимового сезону.

Міллер і Бакулін розглянули також можливість надання розстрочки для погашення заборгованості НАК "Нафтогаз України" за поставлений російський газ.

Реклама:

"Нафтогаз" на тлі загострення обговорення питання оплати поточних поставок з початку листопада скоротив, а потім припинив закупівлю російського газу.

У минулі вихідні імпорт російського газу відновився. 17 і 18 листопада поставки газу "Газпрому" стабілізувалися на рівні не набагато вище 100 млн кубометрів на добу, повідомляє ЦДУ ПЕК.

Як відомо, 15 листопада "Нафтогаз-України" відновив закупівлі газу у російського "Газпрому".

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявляв, що в Україні в ПСГ достатню кількість газу і немає необхідності закуповувати газ у Росії до кінця 2013 року.

15 листопада прем'єр Росії Дмитро Медведєв у телефонній розмові з українським колегою Миколою Азаровим заявив про необхідність виконання Києвом зобов'язань із накачування газу в ПСГ для виконання міжнародних контрактів.

Тепер Ставицький обіцяє погасити борги "Нафтогазу" до кінця року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!