Венесуела встановить валютний курс для туристів

Субота, 2 листопада 2013, 10:55

Венесуела введе спеціальний курс обміну своєї національний валюти - болівара - по відношенню до долара для туристів.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на урядовий декрет, пише "Лента.ру".

Як повідомляється, іноземним туристам дозволять за рік обмінювати суми, еквівалентні 10 тисячам американських доларів. Венесуела також дозволить туристам продавати до 25% придбаних в країні боліварів в момент від'їзду. Конкретний курс болівара відносно долара буде встановлений пізніше.

У лютому Каракас був змушений девальвувати місцеву валюту до 6,3 болівара за долар. Однак на чорному ринку один долар оцінюється в 57 боліварів. З початку року болівар втратив майже 70% своєї вартості. У вересні інфляція у Венесуелі становила майже 50%.

Реклама:

Міністр нафтової промисловості і віце-президент з економіки Рафаель Рамірез 18 жовтня заявив, що у Венесуели немає планів девальвувати болівар. За неофіційними відомостями,Каракас може все ж зважитися на зниження курсу національної валюти після муніципальних виборів у грудні.

Політика стримування цін на продукти і товари широкого вжитку, а також високий ступінь зарегульованості венесуельської економіки призвели до дефіциту ряду товарів і функціонуванню чорного валютного ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: