JPMorgan уклав з владою США мирову угоду на 13 мільярдів

Вівторок, 19 листопада 2013, 20:53

Банк JPMorgan Chase досяг остаточної домовленості з Мін'юстом США про виплату 13 мільярдів доларів для врегулювання претензій по декількох справах, пов'язаних з продажем проблемних іпотечних паперів.

Про неї планується офіційно оголосити сьогодні, розповіли "The Wall Street Journal" люди, знайомі з ситуацією, передають "Ведомости".

За інформацією видання, останньою умовою досягнення домовленості, яку після довгих переговорів вдалося погодити в понеділок, стала виплата 4 млрд доларів позичальникам, що взяли високо ризиковані кредити на купівлю будинків.

Допомога домовласникам виявилася найскладнішим для вирішення питанням. Попередньої домовленості про виплату 13 млрд доларів банк і мін'юст досягли ще в жовтні, але залишалося неясним, як саме буде здійснена допомогу домовласникам.

Реклама:

Мін'юст залучив до переговорів Міністерство житлового будівництва і міського розвитку. У підсумку JPMorgan, зокрема, погодився витратити 1,5-1,7 млрд доларів на списання частини основної суми боргу у тих позичальників, чий борг перевищує вартість їхньої нерухомості, ще 300-500 млн доларів - на реструктуризацію кредитів з метою скорочення щомісячних платежів.

Решта 2 млрд доларів будуть спрямовані на інші заходи, в тому числі на облаштування мікрорайонів, включаючи розбір кинутих позичальниками-неплатниками будинків.

За умовами угоди JPMorgan доведеться найняти незалежного перевіряючого для контролю за розподілом цих виплат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: