ДТЕК домовляється з PGNIG про довгостроковий продаж газу

Вівторок, 19 листопада 2013, 18:43

Польська нафтогазова компанія PGNIG приступила до постачань газу українською приватної компанії "ДТЕК Трейдинг" в режимі тестування, але при цьому веде переговори про довгостроковий продаж газу.

Про це повідомила прес-служба компанії, передає УНІАН.

"Постачання газу відбулися в рамках тестування можливостей прокачування газу через Польщу в пункт виходу з національної газотранспортної системи у Хермановіцах. Зараз проводяться консультації з фірмою ДТЕК про можливість поставок газу в довшій часовій перспективі", - зазначили в прес -службі.

Минулого тижня директор з комерційної діяльності ДТЕК Андрій Фаворов заявив про початок постійних поставок газу з Польщі, зазначивши, що в листопаді та грудні поточного року компанія планує закупити близько 50 млн кубометрів газу.

Реклама:

За даними керуючої польської газотранспортної інфраструктурою компанії Gaz-System, постачання газу через Хермановіце в Україну з середи, 13 листопада, знизилися на приблизно 20% - до 3,4 млн на добу з 4,3 млн днем раніше і майже рекордних за всю історію газових поставок з Польщі 4,7 млн ​​на добу кількома днями раніше.

Заявки щодо постачання в Україну на початок поточного тижня також становили близько 3,4 млн кубометрів.

Як повідомлялося, польська PGNIG і "ДТЕК Трейдинг" в кінці минулого місяця повідомили про початок тестових поставок газу, не виключивши можливості укладення контракту на більш тривалий строк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: