"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Королевська обіцяла підвищити соціальні виплати

Вівторок, 19 листопада 2013, 16:01

В Україні з 1 грудня буде збільшено розмір низки соціальних виплат.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

Зокрема, за її словами, збільшаться мінімальна зарплата, пенсії, допомога по народженню дитини, виплати на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

"З 1 грудня буде збільшено розмір низки соціальних виплат, що дозволить забезпечити додаткову підтримку тим, хто її потребує. Перш за все допомогу повинні отримати найбільш незахищені", - зазначила вона.

Реклама:

 Зокрема, за словами Королевської, мінімальна зарплата зросте з 1147 до 1218 гривень, мінімальна пенсія за віком - з 894 до 949 гривень. Допомога по народженню першої дитини збільшиться з 29,16 тисяч до 30,96 тисяч гривень, а виплати на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зростуть на 120-152 гривень - залежно від віку.

 "У непростих економічних умовах ми не тільки не допустили зниження соціальних стандартів, але й змогли забезпечити їхнє підвищення", - сказала міністр.

 Міністр звернула увагу, що підвищення відбудуться автоматично.

"Від людей не буде потрібно жодних додаткових дій. Навпаки, завдання соціальних служб - проконтролювати, щоб кожна людина отримала ті кошти, які їй належать", - резюмувала Королевська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: