Продажі автомобілів у Європі зросли на 4,6%

Вівторок, 19 листопада 2013, 12:53

Продажі автомобілів в Європі зросли в жовтні, при цьому зростання фіксується вже два місяці поспіль, що відбувається вперше з 2011 року.

Про це свідчать дані Європейської асоціації автовиробників, пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, споживачі активніше стали купувати завдяки економічному відновленню і програмі компенсації за старі автомобілі в Іспанії.

Кількість нових зареєстрованих автомобілів зросла на 4,6% в річному вираженні і становила 1,04 млн.

Реклама:

У вересні продажі зросли на 5,5%, пише видання.

Зростання продажів пов'язане із завершенням рецесії в єврозоні і зростанням споживчої довіри. При цьому число нових зареєстрованих автомобілів зросло на чотирьох з п'яти найбільших автомобільних ринках Європи, а в Іспанії зростання продажів становило 34%.

Проте в цілому за 10 місяців падіння становило 3,1%, а загальне число нових зареєстрованих автомобілів становило 10,4 млн.

Окрім зростання в Іспанії, продажі автомобілів збільшилися минулого місяця у Німеччині, Великобританії та Франції.

Італія була єдиним ринком з п'яти найбільших, де продажі знижувалися.

Зростання продажів Renault становило 14%, а General Motors - 6,2%. Volkswagen повідомляє про зростання на 5,7%, PSA Peugeot Citroen - про падіння на 0,7%. Продажі Ford впали на 0,2%, Fiat SpA - на 7,3%, а Hyundai Motor - на 2,3%.

Експерти відзначають, що продажі автомобілів знижуються так довго, що загальне старіння автомобільного парку в Європі може бути причиною помірного відновлення.

Примітно, що продажі Mercedes- Benz, третього за величиною в світі виробника автомобілів преміум-класу, зросли на 8,5%. Продажі BMW, лідера преміум-ринку, зросли лише на 0,3%.

Також варто відзначити зростання продажів Toyota Motor на 17% і Nissan Motor на 5,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: