Збиток від природних катастроф зріс до 200 мільярдів - Світовий банк

Вівторок, 19 листопада 2013, 09:27

За останнє десятиліття збиток світової економіки, що наноситься природними катаклізмами, збільшився до 200 млрд доларів на рік і, швидше за все, буде рости на тлі кліматичних змін.

Про це йдеться в доповіді Світового банку, пишуть "Весті.Економіка".

Згідно з повідомленнями групи вчених з ООН глобальне потепління призведе до того, що повені, посухи та урагани будуть наносити світовій економіці більшої шкоди протягом століть.

"Збиток від природних катастроф постійно зростає. Так, в 1980-х роках. Він становив 50 млрд доларів на рік, за останнє десятиріччя показник збільшився до 200 млрд доларів на рік, і приблизно три чверті з цих втрат є результатом екстремальних погодних умов", - заявила віце-президент Світового банку з питань сталого розвитку Рейчел Кайт.

Реклама:

"У той час як ви не можете пов'язати природні катаклізми з зміною клімату, вчені попереджають, що природні катастрофи будуть збільшуватися, якщо не зупинити глобальне потепління", - зазначила Кайт.

За оцінками компанії Munich Re Group, загальний збиток від природних лих з 1980 по 2012 роки становив 3,8 трлн доларів.

Нагадаємо, понад 3900 людей стали жертвами тайфуну "Хайянь", який обрушився на Філіппіни. Катастрофа збіглася з датою початку конференції ООН у Варшаві з проблеми зміни клімату.

Планується, що переговори триватимуть до 22 листопада. Учасники конференції, зокрема, обговорять нову глобальну угоду, яку до кінця десятиліття має змінити Кіотський протокол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: