Борис Колесніков будуватиме бізнес в Росії

Вівторок, 19 листопада 2013, 09:16

Власники найбільшого в Україні виробника свинини "АПК-Інвест" - Борис Колесніков та Денис Омельянович - вирішили будувати бізнес в Росії.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на заяву прес-служби Курської обладміністрації.

Як повідомляється, основні власники "АПК-Інвест" - Колесніков і Омелянович - провели переговори з губернатором Курської області Олександром Михайловим.

"На зустрічі було розглянуто пропозицію українських партнерів про розширення напрямків бізнесу в Курській області. Зокрема, пропозиція про будівництво свинокомплексу в одному з районів регіону, а згодом і про створення вертикально-інтегрованого холдингу, що працює по повному замкнутому циклу: від вирощування продукції рослинництва і виробництва кормів, до глибокої переробки м'яса, власної логістики та реалізації виробленого товару в торговельній мережі", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Детальніше про плани Колеснікова та Омеляновича розповів перший віце-губернатор Курської області Олександр Зубарєв.

За його словами, перша черга свинокомплексу потужністю 10-20 тис тонн свинини в живій вазі може бути введена вже до кінця 2014 року.

"Ці плани поки не відображені в інвестиційних угодах, і інвестор ще остаточно не вибрав майданчика для розміщення виробництва", - уточнив Зубарєв.

Як повідомив Колесніков, до 2022 року він разом з бізнес-партнерами планує вийти в Росії на виробництво 100 тис тонн забійної ваги на рік. Він не зміг уточнити загальну суму інвестицій у даний проект.

"Український комплекс коштує 450 млн доларів, з яких вже вкладено 330 млн доларів. У скільки обійдеться реалізація проекту в Курській області, я не знаю", - сказав Колесніков.

Нагадаємо, в Україні підконтрольна Колеснікову та Омеляновичу компанія "АПК-Інвест" реалізує проект будівництва свинокомплексу на 600 тис голів. Враховуючи, що курський проект передбачає утримання близько 1,2 млн голів свиней - у два рази більше, ніж український, відповідно, сума інвестицій може виявитися в два рази вище - порядка  900 млн доларів.

За даними видання, при його реалізації передбачається залучати фінансування в російських банках.

Заявлені власниками "АПК-Інвест" плани з розвитку бізнесу в Росії дозволять їм увійти до п'ятірки найбільших в країні виробників свинини.

Згідно з даними Російського національного союзу свинарів, в 2012 році найбільшим виробником була ГК "Міраторг" з виробництвом 241,1 тис тонн свинини на забій, після якої слідували ГК "Агро-Бологорье" (117,5 тис тонн), ГК "Черкізово" (115 тис тонн), "Копітанія" (64 тис тонн ) та ГК "Русагро" (57,8 тис тонн).

Зараз в Курській області діє кілька великих виробників свинини: чотири свинокомплекси холдингу "Міраторг" загальною потужністю 50,6 тис тонн м'яса на рік; чотири свинокомплекси холдингу "Агропромкомплектація" загальною потужністю 48 тис тонн свинини в живій вазі на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: