"Чорноморнафтогаз" купив надкоштовної хімії на 11 мільйонів

Вівторок, 19 листопада 2013, 09:00

ДАТ "Чорноморнафтогаз" за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ "Геоніка-Україна" на постачання хімічних речовин на 11,18 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, метанол придбано на умовах DDP по 11,199 тис гривень за тонну. Це дорожче від жовтневої закупівлі метанолу "Укртрансгазу" у "Сєверодонецького об’єднання Азот" Дмитра Фірташа по 10,76 тис гривень за тонну.

Також придбано калій хлористий дрібний першого сорту по 6,39 тис гривень за тонну. При цьому у відкритих джерелах є дані про хлористий калій по 4,1 тис гривень за тонну з ПДВ, пише видання.

Реклама:

ТОВ "Геоніка-Україна" заснував донеччанин Володимир Новокшонов, раніше відомий як один з топ-менеджерів групи "Данко" народного депутата від Партії регіонів Сергія Момота.

"Геоніка-Україна" була створена у 2012 році і відразу стала співзасновником кількох компаній, пов’язаних з видобутком корисних копалин у Донецькій області ("Азовське рудоуправління", "Шевченківський кар’єр", "Першотравневий гірничо-збагачувальний комбінат"). Іншими співзасновниками в цих фірмах виступили донеччанка Таіса Костенко та державне НАК "Надра України".

"Надра України" у 2007-2008 та 2010 роках очолював Едуард Ставицький. Згодом він став міністром екології, а з кінця 2012 року є міністром енергетики.

Як відомо, раніше "Чорноморнафтогаз" за результатами тендеру уклало угоду ПВКФ "Юкон" на постачання 44 тонн електродів на 2,68 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!