Посол США: Тиснучи на Україну, Росія порушує зобов'язання перед СОТ і ОБСЄ

Понеділок, 18 листопада 2013, 20:33

Тиск Росії на зовнішньополітичний курс України є порушенням зобов'язань Росії в Організації з безпеки й співробітництва в Європі й Світовій організації торгівлі.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт після зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою, передають Українські новини.

З його слів, на зустрічі обговорювалися підсумки слухань комітету із зовнішніх відносин у Сенаті США 14 листопада, на яких США підтримали євроінтеграційні прагнення України.

"... Ми маємо побоювання щодо тиску Росії на європейський вибір України. І наше судження ґрунтується на тому, що в цьому разі цей тиск суперечить багатостороннім зобов'язанням Росії, включаючи їх зобов'язання в ОБСЄ, не кажучи про інші міжнародні структури, до яких я відношу СОТ", - сказав Пайєтт.

Реклама:

При цьому посол висловив надію на успішні переговори України з Міжнародним валютним фондом.

На думку посла, всі 28 країн-членів Європейського Союзу виступають за успішне підписання угоди про асоціацію з Україною.

"... Ця угода про асоціацію дасть істотні переваги як для громадян, так і для представників бізнесу в Україні", - сказав Пайєтт.

Також він прокоментував занепокоєння ЗМІ про труднощі приведення економіки України у відповідність до стандартів ЄС після підписання угоди про асоціацію.

"Я думаю, що всі економічні дослідження, з якими я ознайомився, і всі представники великого бізнесу, з ким я розмовляв, говорять... що в довгостроковій перспективі угода про асоціацію буде мати сильний позитивний вплив на перспективи становлення України як багатої країни", - сказав Пайєтт.

Зы слів посла, він запевнив Кожару, що у разі підписання угоди США будуть сприяти розвитку двосторонніх відносин з Україною не тільки в сфері торгівлі й інвестування, але також і зміцненню енергетичної безпеки.

Як відомо, США вважають, що підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС сприятиме подоланню рецесії в економіці.

У понеділок Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ, як і очікувалося, не ухвалила жодного рішення щодо можливого підписання угоди про асоціацію з Україною, але готова зробити це в будь-який момент.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!