"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай став покупцем золота номер один у світі

Понеділок, 18 листопада 2013, 10:07

Китай обігнав Індію, ставши споживачем золота номер один у світі.

Про це повідомляє CNN.

Китай закупив 798 тонн дорогоцінного металу в цьому році, випередивши Індію - 715 тонн.

Згідно з прогнозами World Gold Council (Некомерційна асоціація провідних виробників золота) споживання золота в Індії за 2013 рік знизиться на 10% до 900 тонн, а Китай купить не менше 1000 тонн.

Реклама:

Середній клас Китаю швидко розширюється, і хоча цей процес сповільнився після десятилітть швидкого зростання, китайські споживачі поки не змінюють своїх купівельних звичок.

"Зростання наявних доходів і зростаючий середній клас у Китаї стимулює попит", - каже Альберт Ченг, керуючий директор далекосхідного відділення World Gold Council.

Золото, так як акції і нерухомість є улюбленою інвестицією в Китаї. Тому зниження на цих ринках лише підтримує зростання інвестицій у золото.  Індекс Китаю, Shanghai Composite впав на 6% з початку року.

Попит на золото в Індії почав знижуватись після того, як уряд обмежив імпорт золота, піднявши податки. Завядки цьому імпорт в Індіі впав на 32% в останньому кварталі, в порівнянні з минулим роком. В цей час попит у Китаї зріс на 18%.

"Золото залишається притулком для інвесторів, коли економіка падає. Незважаючи на те, що багато інвесторів вийшло з золотих фондів, ринок залишається доволі стійким і продовжує спиратися на зміщення попиту з Заходу на Схід", - сказав представник World Gold Council Маркус Грабб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!