У Клименка розкрили схему ухилення від податків українських зірок

Понеділок, 18 листопада 2013, 09:32

Міндоходов перевірило закордонні заробітки наших зірок.

Про це пишуть "Вести".

Як повідомляється, запрошення від податкової нібито вже отримали Ані Лорак, Таїсія Повалій та інші. Названі артисти не підтвердили це, а от футболіст Андрій Воронін, який також фігурує в списку, зізнався нам, що отримав листа від податкової.

Спортсмен вже довгий час живе і працює в Москві, але продовжує отримувати гроші і в Україні (за словами юристів нападника московського "Динамо", це бонуси від Федерації футболу України), пише видання.

Реклама:

"Податкова ставка на річний дохід до 129 тисяч гривень - 15%, вище цієї суми - 17%. Гонорари Вороніна порахували за меншою ставкою, так як він не зміг в строк подати декларацію, тобто дати оновлені дані. Найближчим часом ми направимо документи до податкової, щоб вони змогли розрахувати відсутні 2%", - розповів нам юрист спортсмена Олександр Рябченко.

А ось обчислити суми реальних гонорарів наших артистів за кордоном податкової - вельми проблематично.

"Ми працюємо з фінустановами, деякі факти заробітку зірок за кордоном через них розкриваємо. Покупки знаменитостей на суму вище 150 тисяч гривень проходять через фінмоніторинг", - сказав нам голова прес-служби Міндоходів Андрій Соколов.

А за словами прес-секретаря столичної податкової Миколи Ковтуненка, його колеги ретельно моніторять кількість концертів артистів і наповнюваність залів, стежать за виїздами зірок за кордон.

"Зірки залишають за собою право на розголошувати сум своїх гонорарів. Наприклад, минулого року Таїсія Повалій озвучила свої доходи і розповіла, що купила будинок в Іспанії. А ведучий Антон Мухарський, наприклад, вирішив не надавати розголосу декларації", - каже Ковтуненко.

Самі представники шоу-бізнесу на тему податків категорично відмовляються спілкуватися, обмежуючись лише короткими фразами, що вони "всі платять". Але юристи, що спеціалізуються на питаннях податків, анонімно розповідають, що існує багато схем ухилення від податків.

Найпопулярніша - видача липових кредитів: "Концертне агентство, яке кличе наших артистів на гастролі, дає їм кредит під річну ставку до 10%. Ці гроші є гонораром, а кредит в підсумку просто списується. При цьому гроші за концерти за кордоном часто проганяються через офшори", пишуть "Вести".

Як повідомляється, Міндоходов нарахувало в минулому році сім мільйонерів серед артистів. За даними відомства, в цілому за 2012 рік "селебрітіс" задекларували 27,7 млн ​​гривень доходів і сплатили 559,8 тис податків на доходи фізосіб. А в 2011 році представники нашого шоу-бізнесу показали свій заробіток у розмірі 4,695 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!