Компанія Forbes Media виставлена ​​на продаж

Понеділок, 18 листопада 2013, 08:46

Американська Forbes Media, що видає один з найбільш відомих у світі фінансово-економічних журналів Forbes, виставлена ​​на продаж.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Про те, що Forbes Media, якій належать права на видавництво однойменного журналу, найняла Deutsche Bank для можливого продажу компанії, повідомив Reuters з посиланням на лист співробітникам виконавчого директора Forbes Media Майка Перліса.

За даними Bloomberg, Forbes Media хоче отримати не менше 400 млн доларів, переговори з потенційними покупцями можуть початися вже в найближчі тижні.

Реклама:

Рекламна виручка Forbes в США за підсумками 2012 року становила 275 млн доларів, що майже на 20% менше, ніж у 2008 році. Загальна аудиторія по всьому світу - близько 5 млн осіб (журнал російською мовою видається в Україні і Росії і на місцевих мовах ще приблизно в десяти країнах, у тому числі Японії, Китаї та Бразилії).

В Україні Forbes видає "Український Медіа Холдинг", який належить ВЕТЕК Сергія Курченка.

Генеральний директор "ВЕТЕК-Медіа" Юрій Ровненський заявив, що продаж головної компанії ніяк не впливає на українське ліцензійну угоду.

Раніше з'явилася заява 14 журналістів українського Forbes про звільнення за власним бажанням. Причиною звільнення вони назвали "спроби змінити редакційну політику".

У компанії Сергія Курченка, якій належить видання "Forbes-Україна",масове звільнення вважають провокаційним піар-ходом і кажуть, що справа не в зміні редакційної політики.

Котов був призначений головним редактором "Forbes Україна" (входить до холдингу UMH group) у липні, після купівлі холдингу бізнесменом Сергієм Курченком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!