"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch підтвердило найвищий рейтинг Швейцарії

Неділя, 17 листопада 2013, 13:19

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Швейцарії на найвищому рівні "ААА" і короткостроковий рейтинг "F1+" зі стабільним прогнозом.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, пише "Прайм".

"Швейцарія має високорозвинену диверсифіковану економіку з високим доходом на душу населення і низькими темпами інфляції", - наголошується в повідомленні Fitch.

Стабільність економічних показників дозволила Fitch поліпшити прогноз по зростанню ВВП країни на поточний рік до 1,8 % з 1,5 % у червні.

Реклама:

Держборг перебуває на рівні 34,5% ВВП, що є набагато сильнішим показником, ніж у середньому у країн з рейтингом "ААА". Профіцит бюджету в 2013 році очікується на рівні 0,3% ВВП.

"Платіжний баланс зводиться з профіцитом більш ніж 20 років", - відзначають аналітики Fitch.

Стабільний прогноз відображає відсутність істотних ризиків для рейтингу країни. При цьому погіршення в банківському секторі через "перегрів"  в секторі іпотечного кредитування або великі збитки по торговим портфелями можуть призвести до зниження рейтингу в майбутньому.

"В цілому, ми вважаємо, що банківська система Швейцарії сильна і її показники відповідають рейтингу фінансової стійкості "а". Великі банки провели масштабні заходи скорочення боргів і витрат для виконання вимог пакета "Базель III" і додаткових внутрішніх вимог регуляторів", - додається у релізі.

У середньостроковій перспективі агентство очікує позитивні зміни в економіці завдяки реформам, які зможуть обмежити негативний ефект від старіння населення для держбюджету і забезпечити стабільність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: