ЄС приєднається до консультацій України та Японії щодо мит на авто

П'ятниця, 15 листопада 2013, 20:20

Євросоюз направив запит на приєднання до консультацій з урядом України, ініційованим Японією, відповідно до угоди СОТ про захисні заходи щодо мит на імпорт автомобілів, упроваджених Києвом 13 квітня 2013 року.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, яке поширила Світова організація торгівлі у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"ЄС є найбільшим у світі виробником автомобілів і автомобільних деталей, а також великим світовим експортером за обсягом експорту легкових автомобілів понад EUR100 млрд у 2012 році, з них в Україну - понад EUR1 млрд", - пояснює Брюссель своій інтерес брати участь у консультаціях.

Як повідомлялося, Японія наприкінці жовтня ініціювала консультації з Україною щодо впроваджених навесні цього року обмежень імпорту легкових автомобілів.

Реклама:

На думку Токіо, ці заходи було застосовано всупереч положенням Генеральної угоди з тарифів і торгівлі і угоди СОТ про захисні заходи.

Японська влада вважає, що Київ не мав достатніх підстав для впровадження таких обмежень (збільшення імпорту, серйозний збиток для вітчизняної промисловості, причинно-наслідкові зв'язки).

Окрім того, Київ порушив процедурні вимоги при застосуванні захисних заходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!