Музичний сервіс Google заробив на iPhone і iPad

П'ятниця, 15 листопада 2013, 20:07

Компанія Google в п'ятницю, 15 листопада, випустила для операційної системи iOS додаток Google Play Music.

Про це повідомляє 9to5Mac, передає "Lenta.ru".

За інформацією видання, додаток дозволяє власникам iPhone, iPad і iPod touch працювати з однойменним музичним сервісом Google.

Програму можна використовувати в безкоштовному і платному режимах. У першому випадку користувач може слухати в додатку тільки треки зі своєї власної колекції, завантажені в музичний сервіс Google.

Реклама:

Якщо користувач купує місячну підписку за 9,99 долара, він отримує доступ до повного каталогу Google Play Music, який налічує понад 18 мільйонів треків. Композиції можна слухати в потоковому режимі або зберігати на пристрій.

Google розробила алгоритм, що дозволяє створювати в Play Music "радіостанції". Функція працює наступним чином: користувач вибирає трек, альбом або виконавця, а сервіс на основі цього вибору складає список рекомендованих до прослуховування композицій.

На відміну від програми Google Play Music для платформи Android, в програмі для iOS не можна купувати треки та альбоми. Якщо користувач, що купив місячну підписку, не продовжив її, збережені в пам'ять пристрою треки видаляються.

У компанії Apple - розробника iPhone, iPad і iPod touch - є власний музичний магазин iTunes, власний "хмарний" музичний сервіс (iTunes Match) і власне інтернет-радіо (iTunes Radio). Вони доступні тільки на пристроях з iOS. iTunes Radio поки працює тільки в США.

Випустити додаток Google Play Music для iOS компанія Google пообіцяла у травні 2013 року на конференції Google I/O.

Тоді представники Google заявили, що програма вийде "в найближчі тижні". Фактично запуск відбувся тільки через півроку; причини затримки Google не уточнила.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!